Skip to main content

Nieuws

Het aanpassen van historische verkoopfacturen is mogelijk

28 maart 2022

Op verzoek van onze F5-Car gebruikers is de functionaliteit geprogrammeerd om 'historische' verkoopfacturen aan te passen. Voorheen was het alleen mogelijk om de laatste definitieve verkoopfactuur te verwijderen of aan te passen.

Voorwaarde is wel dat de verkoopfactuur niet is geboekt in/doorgeboekt naar het verkoopdagboek van uw boekhoudingsoftware..

 

Automatische APK herinneringen mogelijk

03 september 2020

Voorheen diende u een mailing voor een APK herinnering altijd handmatig op te starten, maar vanaf F5-Car versie 4.2.26 is het mogelijk om uw APK herinneringen automatisch per e-mail te laten versturen. U kunt kiezen voor een wekelijkse of maandelijkse frequentie.

Tijdens het opstarten van F5-Car wordt automatisch op de ingestelde tijdstippen een melding gemaakt van hoeveel APK herinneringen u per e-mail kunt versturen en hoeveel APK herinneringen (op papier) kunnen/moeten worden afgedrukt.

Indien er geen e-mailadres bij een relatie bekend is, dan kunt u instellen dat voor deze relaties nog een APK herinnering op papier wordt afgedrukt. Met deze optie kunnen dus alle eigenaren (met en zonder e-mailadres) in bezit van een voertuig met een aankomende APK keuringsplicht worden benaderd.

Corona virus

08 april 2020

Overweegt u om met onze garagesoftware F5-Car te gaan starten? Dan hebben we voor u een bijkomend voordeel!

Ook tijdens de Corona crisis kunnen we voor u op afstand de software installeren en uitleggen.

Voor u is er, als nieuwe klant, een bijkomend voordeel: tot 1 augustus 2020 kunt u namelijk kosteloos met F5-Car gaan werken!

Neem met ons contact op en informeer naar de mogelijkheden!

 

Ondanks het Corona virus zijn de vooruitzichten voor de garagisten op termijn toch zeer gunstig te noemen.

De verwachting is namelijk dat veel mensen zullen gaan kiezen voor vervoer met de eigen auto in plaats van het openbaar vervoer.

Dit omdat met het openbaar vervoer de kans op een Corona besmetting (veel) groter is.

Meer vervoer per eigen auto leidt uiteraard tot meer onderhoud en dus tot meer werk voor de garagisten.

Stof tot nadenken voor u als garagist....

 

RDW Open Data Koppeling

17 juli 2019

Vanaf F5-Car versie 4.2 is het in Nederland met de RDW Open Data Koppeling mogelijk om kosteloos de algemene gegevens en de afgifte-, toelatings- en tenaamstellingdatum van het voertuig in te lezen.

Dit zijn gegevens zoals deze geregistreerd staan op de RDW kentekencheck website.

U bespaart hiermee tijd en u bent er zeker van dat de ingevoerde voertuiggegevens te allen tijde correct zijn.

Deze koppeling is als standaardfunctionaliteit in de Basis Licentie opgenomen.

SnelStart gebruikers stappen kosteloos over op F5-Car

21 februari 2019

Per 1 oktober 2019 wordt het pakket SnelStart Garage niet verder ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie op de website van SnelStart.

Gebruikers van SnelStart die overstappen naar F5-Car betalen geen eenmalige vergoeding. Kortom F5-Car wordt kosteloos verstrekt.

Wij hebben een speciale export waarmee u vanuit F5-Car de verkoopfacturen in SnelStart kunt importeren zodat u en uw accountant met de vertrouwde SnelStart Boekhouding kunnen blijven werken.

Uiteraard betaalt u wel voor de jaarlijkse verplichte Onderhoudsovereenkomst.

Nieuwe website F5-Software

27 september 2018

F5-Software heeft per 1 oktober 2018 een nieuwe website!

De website is eenvoudiger en duidelijker van opzet. Hierdoor wordt de toegankelijkheid vergroot, zodat bezoekers sneller een antwoord kunnen vinden op hun vragen.

Tevens is de website geschikt gemaakt voor mobiele apparaten. Steeds meer bezoekers benaderen een website met bijvoorbeeld hun smartphone of tablet. Goede navigatie mogelijkheden en een duidelijke presentatie op elk soort apparaat zijn daardoor ook steeds belangrijker geworden.

De website is mede tot stand gekomen door de technische ondersteuning van Joomill.

Met deze nieuwe website hopen wij aan de wensen van onze gebruikers en bezoekers tegemoet te zijn gekomen!

Car-Pass approved DMS

27 september 2018

F5-Software mag met trots zeggen dat F5-Car garagesoftware op 18 september 2018 het label 'Car-Pass approved DMS' heeft verkregen. F5-Software was voor Car-Pass de zesde DMS leverancier en de eerste Nederlandse leverancier welke het label heeft verkregen. Speciale dank gaat uit naar Michael Meeusen van Meeusen Automotive in Essen (BE), welke dit mede heeft mogelijk gemaakt!

Het corrigeren van tellerstanden is een lastig karwei, zowel voor Car-Pass, als voor de onderneming die de foute tellerstand heeft meegedeeld. Het is dus beter te voorkomen, dan te genezen. In de praktijk blijkt dat heel wat fouten aan de bron kunnen vermeden worden door een oordeelkundig concept van de software die de onderneming gebruikt.

Daarom heeft Car-Pass een aantal criteria opgesteld waaraan garage software moet voldoen, om de gebruiker zo veel mogelijk te sturen bij het doorgeven van tellerstanden en daarbij fouten te vermijden. Wanneer de software hieraan voldoet mag deze het label 'Car-Pass approved DMS' dragen. In het verleden was er geen sprake van dit label.

 Car Pass Certificaat Approved DMS Klein