Skip to main content

Voertuigverkopen

 

F5-Car Voertuigverkopen biedt u de mogelijkheid de in- en verkoop van voertuigen beter te beheren. Na het afdrukken van een inkoopverklaring (in het geval van een margevoertuig) wordt er automatisch een verkooporder aangemaakt, welke u dus in de toekomst kunt gaan gebruiken wanneer u het voertuig verkoopt. Op het moment dat u het voertuig verkoopt, dan heeft u alle gegevens al ter beschikking en hoeft u de order slechts aan te vullen met de door u gewenste tekst.

Indien u een voertuig inruilt, dan heeft u ook de mogelijkheid om aansluitend een (verkocht) marge- of BTW voertuig uit uw bedrijfsvoorraad te selecteren. Uw order vermeldt dan het verkochte voertuig, waarbij het ingeruilde voertuig meteen wordt verrekend.

Met deze module Voertuigverkopen kunt u de bedrijfsvoorraad voertuigen beter gaan beheren. U heeft duidelijker inzicht in uw bedrijfsvoorraad en de in- en verkopen van voertuigen wordt vereenvoudigd. Deze module is voor u als gebruiker interessant wanneer u meerdere voertuigen per week verkoopt. Wanneer u slechts enkele voertuigen per maand verkoopt, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om deze in de basisversie handmatig te facturen!

Indien u een koppeling heeft met een boekhoudpakket dan biedt deze module zelfs nog meer functionaliteiten. Wanneer u namelijk (mede) handelt in gebruikte goederen kunt u voor de BTW de margeregeling toepassen. U betaalt dan BTW over de winstmarge en niet over de omzet. De margeregeling geldt voor goederen die u heeft gekocht van particulieren of van BTW vrijgestelde ondernemers. De af te dragen BTW wordt dan berekend u over uw winstmarge. De winstmarge is het verschil tussen inkoop- en verkoopprijs.