Skip to main content

Wat is F5-Car garagesoftware

Hefbrug

 

Wat is F5-Car garagesoftware


F5-Car garagesoftware voor uw werkplaats is één van de meest prijsgunstige softwarepakketten op de Nederlandse & (Vlaams) Belgische markt van garagesoftware. Wanneer u dagelijks consequent gebruik gaat maken van F5-Car, dan bouwt u op korte termijn een zeer waardevolle autohistorie op. Op deze wijze kunt u uw servicegraad verhogen voor uw relaties en daarmee creëert u een sterkere klantenbinding.

Ook voor andere (interne) werkplaatsen, zoals het onderhoud van scooters, brommers, fietsen, hijskranen, heftrucks, vrachtwagens, tractoren en willekeurig ander materieel , waarbij een klantenadministratie, onderhoudshistorie en facturering nodig zijn, kan F5-Car wellicht een goede uitkomst bieden!

Met F5-Car kunt u de administratie van uw werkplaats op eenvoudige wijze snel automatiseren. Dit in tegenstelling tot vele andere softwarepakketten, waarbij u zich 'groen en geel' ergert voordat u 'überhaupt' eens een werkbon of factuur kunt afdrukken .....

Met F5-Car bouwt u een historie per voertuig op, waarbij de bestuurder, eigenaar en factuurrelatie worden vastgelegd. Verkoopfacturen kunnen worden gegenereerd op basis van een gereed gemelde werkbon. Zowel de werkbonnen als de facturen kunt u eenvoudig met de ingebouwde rapportgenerator (SAP Crystal Reports) afdrukken.

 

Koppelingen/Uitbreidingen

F5-Car kan optioneel worden uitgebreid met een financiële koppeling (bijvoorbeeld Exact Online). Hiermee wordt F5-Car gekoppeld aan de verkoopadministratie van uw boekhoudsoftware. Daardoor bespaart u zich veel dubbele invoer, voorkomt u dus fouten en, ook niet onbelangrijk, uw financiële verkoopadministratie is direct bijgewerkt!

Andere optionele modules zijn o.a. voorraadadministratie (aantallen), scannen van uren en artikelen ten behoeve van de werkbonnen, koppeling met de webshop van uw grossier, koppeling met VWE (voertuiggegevens ophalen en melden van tellerstanden), koppeling met Postcode.nl, verkoop van marge-voertuigen, etc.

Voor Belgische gebruikers is er een koppeling met Car-Pass om de tellerstanden door te geven. F5-Car heeft het label 'Car-Pass approved DMS'.

 

Prijsmodel

F5-Car schaft u aan door het voldoen van een eenmalige licentievergoeding aan F5-Software. Een jaarlijkse onderhoudsovereenkomst is verplicht. Deze onderhoudsovereenkomst geeft u, naast support, uiteraard het recht op gratis updates (welke we eventueel kosteloos voor u installeren). Alternatief is een maandelijks bedrag 'all-in', te voldoen door een automatische incasso. Tevens bieden wij u (optioneel) de mogelijkheid om F5-Car op een zgn. 'Cloud-server' te plaatsen.

 

Besturingssystemen

Ondersteunde 32 en 64 bits besturingssystemen: Windows 8.1 , 10 en 11.

Wij adviseren een een Intel® Core™ i3, i5 of i7 Processor. Andere processoren zijn ook mogelijk, maar zijn uit onze ervaring iets minder snel. Minimaal 4 Gb werkgeheugen (advies 8 Gb of meer). Minimale vrije schijfruimte 10 Mb. Een breedbeeldscherm is noodzakelijk.

Indien u een Apple PC (Mac) heeft dan is er met VMware Fusion een mogelijkheid om een Windows omgeving te installeren, waarmee u alsnog F5-Car op een Apple PC kunt installeren. U dient dan natuurlijk nog wel over een Microsoft Windows licentie te beschikken! Voor meer informatie vragen wij u contact op te nemen met uw hardware/software leverancier, zij zullen namelijk ook de ondersteunnig moeten gaan verlenen.

 

Logo20Car Pass              Logo20VWE