Skip to main content

Cloudserver

F5-Software biedt samen met haar partner een IaaS (IT as a Service) oplossing aan.

Wat is IaaS nu eigenlijk?

Simpel en kort gezegd: bij IaaS wordt de infrastructuur virtueel aangeboden. De desktopomgeving wordt virtueel via de Cloud geleverd. Het besturingssysteem en alle software staat in de Cloud. Bij hardware falen, etc. is er geen sprake van gegevensverlies. Alle gegevens worden dagelijks voortdurend geback-upt.

Het datacenter voor deze IaaS staat in Son, dus in Nederland. Veel andere aanbieders bieden u weliswaar een dergelijke oplossing aan, maar het is dan maar de vraag waar uw gegevens worden opgeslagen. U dient zich te realiseren dat wanneer een datacenter in het buitenland staat, ook de buitenlandse regelgeving en wetten gelden voor uw data! Dit risico wilt u niet lopen!

U kunt met een IaaS oplossing vanaf uw werkplaats, kantoor of waar dan ook ter wereld verbinding maken met uw virtuele desktop.

Zoals u mag verwachten bestaat deze omgeving uit de beste componenten zoals bijvoorbeeld:

  • Windows Server 2012R2 of hoger 64-bit RDS servers,
  • Optioneel: Exchange mailplatform met Outlook Web App & ActiveSync support,
  • Office 2016 Standaard,
  • Microsoft SQL Server (Express),
  • Cryptocard tokens (keuze: App/SMS/Keyfob) voor toegangsbeveiliging vanaf Internet.

De prijs van IaaS is afhankelijk van de software die u kiest binnen uw werkplekken. Eén ding is zeker, de initiële investeringen met IaaS zijn erg laag.

F5-Software biedt u samen met haar partner een IaaS omgeving aan die volledig uw complete desktopomgeving kan vervangen. Dat betekent dus dat u zelf het volledige beheer behoudt over uw eigen desktopomgeving. Andere garagesoftware leveranciers (of beter gezegd de collega bedrijven/concurrenten van F5-Car) bieden hun garagesoftware aan in een SaaS (Software as a Service) oplossing.

Bij SaaS wordt echter alleen de specifieke software (in dit geval dus de garagesoftware software) als een online dienst aangeboden. U betaalt dan per maand voor het gebruik van deze garagesoftware en u heeft dus geen beheer over de desktopomgeving waarop deze garagesoftware wordt aangeboden. U kunt dus geen andere software (laten) installeren, waardoor u nog steeds software op een lokale PC of andere locatie zult moeten blijven installeren. In feite ‘schiet u daar dus niet veel mee op’.

Voor veel werkplekken geldt dat bij een IaaS een eenvoudige PC voldoende is om goed te kunnen werken. Ook daar zijn dus flinke besparingen te behalen. Bovendien kunnen parttimers (<16 uur) een korting krijgen op het abonnement.

Staat u op punt om te investeren in uw huidige systemen of denkt u na over het uitbesteden van uw bestaande IT omgeving, neem dan eens contact met ons op. Waarschijnlijk denkt u naderhand ook: "Dat hadden we eerder moeten doen...".

 

CloudServer